Hva er en kjøkkenkonsulent?

Planlegger du et nytt kjøkken? Hva er drømmekjøkkenet for deg? La vår kjøkkenkonsulent hjelpe deg, så du får ditt drømmekjøkken med en kjøkkenløsning som er perfekt for deg og din bolig. Men hva er egentlig en kjøkkenkonsulent?

Enten dere skal bygge nytt hus eller pusse opp et kjøkken, er det viktig å knytte til seg gode fagpersoner som kan hjelpe dere med å finne det rette kjøkkenet for deres behov. Det å planlegge et kjøkken kan være en komplisert og ikke minst dyr affære. Da er det greit å ha noen som virkelig kan kjøkken, som kan gi gode råd og komme med gode løsninger slik at resultatet blir bra. De fleste kjøkkenkonsulenter er knyttet direkte til ulike kjøkken- og hvitevareleverandører, og ønsker selvsagt å selge deg kjøkken fra sin kjøkkenleverandør. Vår konsulent er uavhengig og kan  finne en leverandør som passer til dine ønsker og behov, ikke tilpasse dine ønsker til leverandøren.

Lover, regler og utfordringer

Det finnes en del regler å forholde seg til når man skal planlegge et kjøkken, og vår kjøkkenkonsulent vil holde seg oppdatert slik at ditt kjøkken blir funksjonelt og i henhold til lover og regler. Hva må avstanden mellom vask og koketopp/komfyr være? Hvordan er det med kjøkkeninnredning inntil pipe?
Vår kjøkkenkonsulent kommer hjem til deg på en befaring og ser på hvilke muligheter og utfordringer som finnes, og hvilke løsninger vi kan ta i bruk så du kan få kjøkkenet slik du ønsker det. Det er viktig å avdekke slike utfordringer, er det behov for å åpne opp kjøkkenet til en åpen kjøkkenløsning? Er veggen som skal fjernes en bærevegg, i så fall hvordan kan vi løse det?
Er det nok kapasitet i sikringsskapet til å ha induksjonstopp? Er det riktig kurs på de ulike hvitevarene, eller vil sikringen ryke hver gang du lager middag? Er vann- og avløpsrør der du trenger dem, kan de flyttes og er det en veldig stor kostnad å flytte dem? Samtidig med befaringen vil vår konsulent også foreta oppmåling av kjøkkenet, slik at det blir korrekte mål. Dette er viktig for at kjøkkenet skal passe inn i rommet og man kan unngå kostbare feil med hensyn til benkeplatebestilling på mål.

Det er ofte viktig å utnytte arealet på kjøkkenet best mulig ut i fra hva kjøkkenet skal brukes til og hvilke muligheter som finnes. Dette er gjerne et rom som skal ha flere funksjoner og arealet er begrenset. Vår kjøkkenkonsulent vil følge deg gjennom prosessen og sørge for at ditt nye kjøkken dekker dine ønsker og behov.

Hva er dine behov?

Når man har sett på kjøkkenets muligheter og begrensninger, er det viktig å få kartlagt dine faktiske behov. Er det et lite kjøkken hvor det er behov for gode løsninger med hensyn til lagringsplass eller er det et stor kjøkken hvor det ønskes en kjøkkenøy med barløsning? Skal det være åpen kjøkkenløsning eller et lukket kjøkken? Er kjøkkenet et sted der det bare skal lages mat eller skal det være et samlingspunkt – selve ”hjertet” i huset? Skal det være plass til et spisebord eller er det nok med en barløsning for et par personer?
Det er mange spørsmål som må stilles og tas hensyn til for at vi skal kunne lage den beste løsningen for deg. Vi vil fungere som rådgivere, komme med kreative og gode løsninger som gjør at dere får utnyttet plassen best mulig. Etter behovsanalysen tegner vi forslag til ditt drømmekjøkken.
Vi holder til på Jessheim og tar fortrinnsvis på oss oppdrag på Romerike og Oslo.

Få hjelp til å velge riktig

Ved å planlegge godt og velge de rette skapene vil du kunne få plass til alt du trenger på kjøkkenet ditt. Skuffer og skap med gode lagringsmuligheter gjør at du kan få utnyttet arealet maksimalt. Husk at du må tenke i høyden også! Ved å velge skap helt opp til taket, får du ikke bare mer lagringsplass, men slipper også at støv og fett samler seg oppå skapene. Ønsker du en mer åpen løsning uten overskap, kan du likevel ivareta lagringsplass ved å velge et høyskap til oppbevaring av kjøkkenutstyr. Et høyskap i full dybde rommer ganske mange overskap.
Skal du velge skuffer eller skap? Skuffer er lettere å holde orden i – det er lettere å få oversikt i en skuff enn et skap, men det er også en dyrere løsning. Hvilken benkeplate bør man velge? En treplate er en fin plate i et levende materiale, men det krever endel vedlikehold for at den skal holde seg pen. Laminat er vedlikeholdsfritt og rimelig, men kan bli ødelagt hvis det blir hull i laminaten og sponkjernen blir disponert for fukt. Stein er mer eller mindre vedlikeholdsfritt, slitesterkt, og pent, men også dyrt.
Vår konsulent kan hjelpe til med å ta de riktige valgene ut i fra dine ønsker og behov for det nye kjøkkenet.