Fra lukket til åpen kjøkkenløsning

Da kunden tok kontakt med meg, hadde de holdt på å planlegge nytt kjøkken i to år. De stod fast, og visste ikke hvordan de skulle begynne prosessen.
Vi hadde en hyggelig telefonsamtale og avtalte tidspunkt for når jeg skulle komme hjem til dem på befaring.

Fordelen med hjemmebesøk

Spent satte jeg meg i bilen for å reise hjem til kunden. Det er alltid morsomt og spennende med hjemmebesøk/befaring. Hva er det som venter meg av utfordringer og muligheter? Det er utrolig viktig å kunne se rommene og helheten i boligen for å kunne gi best mulig løsning.Jeg ble møtt av Lasse og Kirsten, et hyggelig ektepar, som nå var veldig klar for et nytt kjøkken.

Kjøkkenet før

Dette var et hus fra 70–tallet, mye av hovedetasjen var pusset opp, men kjøkkenet stod igjen. Det var et lukket kjøkken med dører på to av veggene. Kjøkkenet var veldig oppdelt, med lite sammenhengende arbeidsbenk, og gav et litt lukket, gammeldags og mørkt preg.

Bilde 1 av kjøkkenet før oppussingen

 

Bilde 2 av kjøkkenet før oppussingen

Den gode samtalen

Etter å ha sett på kjøkkenet og tilstøtende rom, tok jeg mål og laget en målskisse. Så var tiden inne for den viktigste delen, nemlig  å kartlegge hvilke ønsker og behov kunden hadde til det nye kjøkkenet.

Vi satte oss ned med en god kopp kaffe. I denne ”kaffepraten” kom det frem viktig informasjon, og jeg kunne komme med råd og innspill til kunden.

Jeg tar også hensyn til stil og farger i resten av boligen når jeg kommer med forslag til kjøkkenløsning. Å skape en helhet slik at rommene henger sammen, er spesielt viktig hvis man skal ha en åpen kjøkkenløsning.

Åpning av vegg og plassering av soner

Vi ble enig med kunden om å bytte om på plasseringen av tv-stuen og spisestuen. Da kunne vi åpne opp kjøkkenveggen mot det som skulle bli spisestuen, og de opprinnelige døråpningene ble tettet igjen. Dette gav en naturlig og funksjonell sammenheng mellom kjøkken og spisestue, en spisesone. Tv-stuen fikk samtidig en koselig og litt mer skjermet krok i boligen, i nærheten av den øvrige stuedelen.

Tegneprosessen

Etter hjemmebesøket hadde jeg et godt grunnlag for å lage en best mulig kjøkkenløsning til kunden. Jeg tegnet 2 løsningsforslag til kunden – begge med åpen kjøkkenløsning, som de gav meg tilbakemelding på. Etter noen små endringer var vi i mål, og kunden var klar til bestilling av det nye kjøkkenet sitt.

Kjøkkenet etter, med åpen kjøkkenløsning

Det er nå blitt en åpen kjøkkenløsning med en høyskaps-vegg med integrerte hvitevarer. I tillegg til kjøkkenbenk under vindu og langs den ene veggen, går kjøkkenbenken ut i en halvøy. Dette gir masse arbeidsbenk og oppbevaringsplass. Underskapene er for det meste skuffer som gir en svært oversiktlig og funksjonell oppbevaring. Det ble valgt forskjellige fronter på høyskaps-veggen og underskapene for å skape litt kontrast.

Jeg tegnet to ulike forslag til barløsning, hvorav kunden valgte barløsningen foran kjøkkenvinduet. Her kan kunden sitte å lese avisen og nyte sin morgenkaffe. Den åpne kjøkkenløsningen gir en lys og luftig følelse, det gir naturlig lysinnslipp  i rommet, fra både kjøkken- og spisestuevindu.

Kjøkkenet er nå integrert, og henger fint sammen med resten av boligen. Det har blitt en sone som innbyr til god kokkelering og sosialt samvær.

Etter oppussing: Åpen kjøkkenløsning med koketopp på kjøkkenhalvøy

 

Åpen hylle som avslutning på høyskapsvegg, ventilator i taket over kjøkkenhalvøy.

 

Høyskaps-vegg med bl.a. ovn og kaffemaskin. Sjalusiskap innerst mot vegg.

 

Kjøkkenhalvøy med tapetvegg bak vask og barløsning foran vindu.

Kundens opplevelse;

”Vi kjøpte huset for 3 år siden og tanken var å fornye kjøkkenet ganske raskt. Etter å ha bodd i huset en tid, innså vi at planløsningen ikke var bra i forhold til vårt behov. Det var lite benkeplass alt virket veldig trangt, mørkt og lukket. Vi innså at hvis vi skulle bli fornøyd med et nytt kjøkken, måtte en eller flere vegger ned for å åpne opp – vi ville gå for åpen kjøkkenløsning! Vi fikk bekreftet av en byggmester at ingen av veggene var bærevegger og dermed hadde vi mange muligheter.

Vi målte opp og lagde noen skisser. Vi oppsøkte og fikk hjelp av flere kjøkkenleverandører til å tegne forslag til nytt kjøkken ut fra de ønskene vi hadde. Vi fikk flere mulige løsninger, men ingen vi var helt fornøyde med. Siden vi ikke var helt fornøyd med planløsningene forsvant litt av motivasjonen for hele prosjektet og tiden gikk. Løsningene ble tatt frem av og til for ny vurdering, men det ble feil å starte et så dyrt prosjekt uten å være helt fornøyd med løsningen.

Nesten 2 år senere var oppvaskmaskinen i ferd med å bryte sammen, kjøleskapsdøren var vanskelig å lukke og også andre forhold tilsa at vi måtte ta en avgjørelse om hva vi skulle gjøre.

Etter litt leting og googling på nettet fant vi frem til DIN KJØKKJØKKENLØSNING som tilbød nettopp det vi var ute etter! De kom på hjembesøk, så på helheten, de kunne hjelpe til med planløsninger som er tilpasset våre behov og ønsker, og er uavhengige av leverandør. Etter en hyggelig telefonsamtale med Gry hadde vi avtale om hjembesøk noen dager senere.

Gry viste seg å være en veldig hyggelig dame som hadde god erfaring og en praktisk tilnærming med utforming av kjøkken. Hun hørte på våre ønsker og tanker og hadde ganske raskt flere forslag til løsninger som vi diskuterte litt rundt over en kaffe.

Etter litt over en uke fikk vi to forslag på åpen kjøkkenløsning,

som vi vurderte. Etter noen mindre justeringer som vi gjorde sammen med Gry, var vi klare til å bestille nytt kjøkken! Når vi nå hadde fått på plass en god planløsning, var det enkelt å oppsøke en kjøkkenleverandør for bestilling av nytt kjøkken.

Vi gjorde det meste selv, kjøkkenet ble levert og montert av Kvik, og rett før jul stod vårt nye flotte kjøkken klart! Etter et par måneders bruk er vi superfornøyde med både planløsningen og det nye kjøkkenet vårt.  Den åpne kjøkkenløsningen gir mye lys og benkeplass, nærhet til spisestue og stuen, har rene flater og materialer som vi synes passer fint inn i vår bolig.

Tusen takk for super bistand Gry!  Vi har allerede tipset venner og kjente om tjenestene dere tilbyr i DIN KJØKKENLØSNING!  Vi kan varmt anbefale å benytte erfaringen og kompetansen Gry tilbyr, for å få gode løsninger som passer inn og ivaretar kundenes ønsker og behov.”

Kirsten og Lasse

Se også:

Åpen kjøkkenløsning

Comments are closed.