Hva er en god kjøkkenløsning for deg?

Det er tid for et nytt kjøkken, og det er mange måter å løse dette på – ulike kjøkkenløsninger. Det kan være vanskelig å vite hva slags løsning som er den beste for nettopp ditt kjøkken, det har lett for å bli det samme som tidligere, bare med nye skap og benkeplate. Det er her vår kjøkkenkonsulent kommer inn i bildet. Kjøkkenkonsulenten ser kreative og gode løsninger for ditt kjøkken, løsninger du selv ikke har tenkt på.

Åpen kjøkkenløsning eller ikke?

Har du i dag et lukket kjøkken, men har vurdert en åpen løsning? Mange ønsker i dag å åpne opp, få mer romfølelse og lys inn i rommet, slik at kjøkkenet lettere kan ha flere bruksområder enn tidligere. Samtidig er det endel spørsmål som dukker opp. Hva med alt rotet, må det alltid være helt ryddig på kjøkkenet? Hva med matlukten ut i huset? Er det mulig å åpne opp, eller er det vanskelig på grunn av veggkonstruksjonen, bærevegg eller andre utfordringer?
Her er det viktig å få gode råd, slik at man velger riktig løsning for deg og ditt behov.
Det er flere løsninger for å åpne opp kjøkkenet, og som gjør at du kan integrere kjøkkenet mot resten av bruksrommene, samtidig som du ivaretar dine behov og ønsker. Du kan lage en halvåpne løsning, en halv vegg eller et hjørne som du kan skjule litt rot bak om det skulle være ønskelig. Viktig å velge riktig ventilator som klarer å fjerne lukt og os fra et større rom. Kanskje er det viktigere at den er mer stillegående enn før? Er åpen kjøkkenløsning det beste for deg og din bolig? Dette er noe du må vurdere i samråd med kjøkkenkonsulenten.

Overskap eller ikke?

De fleste kjøkken har over og underskap, det har vært den vanligste løsningen for å få nok oppbevaringsplass. Samtidig ønsker mange mer luft og romfølelse . Ved å velge vekk overskapene vil du få en mer åpen og luftig følelse på kjøkkenet, men hva med lagringsplassen da? Da er det viktig å se på alternative oppbevaringsløsninger, det kan være et høyskap i tillegg til kjøleskapet. I et høyskap får man plass til det samme man oppbevarer i mange overskap, ettersom det er full dybde og et høyt skap. Her kan du også ha skuffer i store deler av høyskapet, noe som er langt mer praktisk enn skap med hylleplater. Det finnes også underskap som er ekstra dype, hvis man har plass til det, dette vil også romme mer lagringsplass, og redusere behovet for overskap. Noen leverandører har sokkelskuff for å utnytte også denne plassen, mens andre har valgt en lavere sokkel enn tidligere samtidig som selve underskapene har blitt høyere (80cm fremfor 70cm). Det er mange muligheter for å få en annen løsning enn tidligere, med mer luft og romfølelse samtidig som behovet for lagringsplass blir ivaretatt. Her kan vår kjøkkenkonsulent se hva som er mest hensiktsmessig hjemme hos deg for at du skal få det kjøkkenet du drømmer om.

Spiseplass på kjøkkenet?

De fleste kjøkken har en spiseplass. Spørsmålet er om man skal prioritere å ha et tradisjonelt kjøkkenbord med stoler rundt, eller om det finnes en spisestue i nærheten som kan tas i bruk mer. Ofte har spisestuen bare vært brukt mer til selskapelige anledninger. Hvorfor ikke bruke den mer også i hverdagen hvis den er plassert i nærheten av kjøkkenet. Ønsker man en plass til å ta en kaffekopp og en matbit på kjøkkenet, kan man vurdere en barløsning med plass til et par personer. Mange tenker kanskje kjøkkenøy når man tenker barløsning, men det finnes også andre løsninger som ikke krever så mye plass, og som vil frigi oppbevaringsplass der kjøkkenbordet tidligere har stått. Det handler om å tenke litt ut av boksen, og ta i bruk det man har – som for eksempel å gjøre den lite brukte spisestuen om til en hyggelig spiseplass som kan brukes også til hverdags.